לפני כ-6 שנים אירעה "מהפכה" בעולם הכשרות בישראל כאשר הרבנות הראשית לישראל קיבלה החלטה לשדרג את עולם הכשרות ולהעביר את כל משגיחי הכשרות בארץ קורס כשרות. המהלך תפס תנופה רצינית וכיום משמש מעבר הקורס "כרטיס כניסה" לעבודה בשוק הכשרות.

מתחילת הדרך, "אריאל", הוא הגוף התורני המובהק, שהוסמך רשמית ע"י הרבנות הראשית לישראל, בו ראויים לקבל המשגיחים את הכשרתם לתפקידם החשוב לכולנו, ברמה הלכתית ומקצועית גבוהה, העונה על דרישות כל החוגים ומבטיחה יכולת מרבית של עמידה במבחני הרבנות הראשית לישראל .

החומר הנלמד בקורס כולל בתוכו את כל החומר הנדרש לבחינות ההסמכה של הרבנות הראשית והוא כולל בתוכו את הנושאים הבאים:

הנושא

  • מבוא למקצוע ולתפקיד
  • מושגים בכשרות [ייחודי !]
  • הכשרת בשר, מליחה, ניקור, צליית כבד + דם
  •  יסודות בניקור וזיהוי בשר
  • זיהוי טרפויות בעוף ובבהמה
  • חרקים במזון
  • טבילת כלים – הכשר כלי-בית
  • הגעלה וליבון כלים (כולל לפסח)
  • תרומות ומעשרות + נטע רבעי
  • ערלה – הפרשת חלה – איסור חדש
  • דיני בשר בחלב – יישום ההלכות במטבח מודרני
  • דגים + בשר ודגים + חלב ודגים
  • תערובות – בשר וחלב ושאר איסורים
  • עכו"ם – פת, יין, בישולי עכו"ם, מיהו?
  • פסח – הלכות והליכות
  • שבת + טכנולוגיה ושבת
  • מועד וחולו של מועד
  • טכנולוגיה של המזון + עולם חומרי הגלם
  • הכרת סימני הכשרות בארץ ובחו"ל
  • אתיקה מקצועית
  • הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית
  • משקאות חריפים
  • ועוד

שיטת ההוראה ב"אריאל" הינה ייחודית, הלימוד נעשה בספר מיוחד שבהוצאתנו הכולל את כל החומר הנלמד ובסיוע מצגות וסרטים, מבחני-פנים המדרבנים את הלומד וסיורי למודים במטבחים מיוחדים,

כיום פעילים בתי מדרש לכשרות בערים: ירושלים [3], תל-אביב [2], חיפה, קריית מלאכי, רחובות.